Janette Husárová po návrate postúpila už do semifinále

20.10.2011 Celý región

LUXEMBURG 20. októbra (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Janette Husárová a Rumunka Simona Halepová zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola štvorhry na turnaji WTA BGL BNP Paribas Luxembourg Open v Luxemburgu (International, dotácia 220 000 USD, tvrdý povrch Deco-Turf v hale) nad trojkami pavúka Klaudiou Jansovou-Ignacikovou a Jasimnou Wöhrovou za 77 minút dvakrát 6:4.

Pre 37-ročnú deblovú majsterku sveta zo sezóny 2002 Husárovú (vtedy triumfovala na koncoročnom šampionáte po boku Rusky Jeleny Dementievovej) išlo o druhý zápas na hlavnej profesionálnej úrovni od 2. septembra 2009, keď pre zranenie ďalšej bratislavskej rodáčky Jarmily Grothovej nemohla dohrať súboj 1. kola štvorhry žien na US Open v New Yorku.

Spoludržiteľka Pohára federácie 2002 sa v auguste vrátila do oficiálneho medzinárodného turnajového diania po takmer dvoch rokoch odmlky, počas ktorých napríklad dlhodobo pobudla v Nepále a začala sa činorodo venovať organizovaniu tenisových turnajov, ale aj podujatí v iných športových odvetviach. Od leta 2011 sa skúšobne a na spestrenie predstavila na šiestich turnajoch ITF a získala tituly vo štvorhre v Trnave a talianskej Foggii (zhodne s Češkou Renatou Voráčovou).

Husárová počas svojej kariéry, ktorej ukončenie oznámila vlani v októbri, získala od sezóny 1996 (Palermo, Maria Lankowitz) do roku 2008 (Budapešť) dovedna 24 titulov vo štvorhre na hlavnom profesionálnom okruhu.

Finalistka US Open 2002 Husárová a Halepová si v semifinále debla v Luxemburgu zmerajú sily s víťazkami súboja Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-1) - Andreja Klepačová, Anna Tatišviliová (Slovin./Gruz.). Už majú istotu 130 bodov do príslušného renkingu a spoločného šeku na 3100 USD. Husárová má z Luxemburgu na konte dva tituly: vo svojej "životnej" sezóne 2002 sa radovala s Belgičankou Kim Clijstersovou a v roku 2007 po boku Češky Ivety Benešovej.

Štvorhra - štvrťfinále:
Simona Halepová, Janette Husárová (Rum./SR) - Klaudia Jansová-Ignaciková, Jasimn Wöhrová (Poľ./Nem.-3) 6:4, 6:4 za 77 minút
 

Vyberte región